Duur
13.30 - 17.00
Thema
Ouderenzorg
Soort vorming
Workshop
Kostprijs
50

Welke diëten worden er gebruikt binnen het ziekenhuis? Wat met de opvolging van de geriatrische patiënten? Hierbij besteden we aandacht aan ondervoeding, die bij de geriatrische zorgvragers vooral in het ziekenhuis een groot probleem vormt en multifactorieel is. Maar ook voor andere problemen kun je met voeding de zorgvragers helpen, zoals bij obstipatie en diarree. We bespreken het zoutarm dieet bij hartfalen en het specifiek dieet bij nierinsufficiëntie. Vele zorgvragers hebben lactose-intolerantie of glutenintolerantie of zijn hiermee recent gediagnosticeerd of krijgen door onderliggende pathologie te maken met slikproblemen waardoor het drinken en eten veel gecompliceerder wordt. Doorheen de namiddag krijgen we een overzicht van deze problemen waarbij een diëtiste ons het inzicht vanuit haar invalshoek meegeeft.

Registreer voor deze vorming

Type